Lomničan obvinený pre lúpež. Lúpež - zistenie páchateľa. Podvod a falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny, úradnej pečate. Policajná pátracia akcia

24.06.2010 Celý región

Lomničan obvinený pre lúpež: V stredu 23. 6. 2010 policajný vyšetrovateľ v Starej Ľubovni začal trestné stíhanie a zároveň vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže 28 ročnému mužovi z Lomničky, v minulosti už 3 krát ...
Obvinený sa skutku dopustil v utorok 22.6.2010 v čase okolo 18.30 hod. keď v jednom pohostinstve v Podolinci, okr. Stará Ľubovňa pri hracích automatoch pristúpil k 20 ročnému Lomničanovi a od toho žiadal, aby mu dal všetky peniaze, ktoré má pri sebe, pretože ich chce na automaty. Keď mu tento odpovedal, že nič nemá a nič mu nedá, tak ho útočník chytil za bundu pod krkom, začal s ním triasť, sotil ho a povedal mu, že ak mu nedá peniaze, že ho zabije. Poškodený sa ho zľakol a z obavy o svoj život mu dal zo svojho zadného vrecka nohavíc 30. -EUR.
Policajti u útočníka vykonali dychovú skúšku 22.6.2010 v čase o 21.47 hod. , pri ktorej mu namerali 0,89 MG/L. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.

Lúpež - zistenie páchateľa
Popradskí policajti v uplynulých dňoch objasnili 4 lúpežné prepadnutia. Jedným z nich je aj tento prípad.
Popradskí policajti vypátrali a obvinili páchateľa lúpežného prepadnutia zo 6.6.2010 keď okolo 13.00 hod. na lesnom chodníku za horárňou pri rekreačnom stredisku nad obcou Mlynčeky, smerom ku Kežmarským Žľabom, okr. Poprad prepadla skupinka miestnych mužov dvojicu mladých ľudí z Mlynčekov prechádzajúcich sa v tejto lokalite. Jeden zo skupiny zatarasil mladej dvojici cestu a pýtal sa mladého muža či chce bitku. Keď ten odpovedal že nie a s priateľkou chcel odísť, tak útočník zobral od jedného zo skupiny psa – pravdepodobne nemeckého ovčiaka, ktorého huckal na dvojicu a žiadal od dvojice aj mobilný telefón. Žena v obave o svoje zdravie a o svojho priateľa mobilný telefón hodila na zem, pričom ho vtedy ešte neznámy útočník zodvihol a následne všetci ušli . Krádežou mobilného telefónu vznikla škoda vo výške 100, -Eur.
Policajti oddelenia všeobecnej kriminality okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade ako páchateľa uvedeného skutku zistili 16 ročného Milana M. zo Stráne pod Tatrami okr. Kežmarok. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže, pričom obvineného ďalej stíha na slobode. Ukradnutý mobilný telefón bol zaistený a tento bude políciou vrátený poškodenému.

Podvod a falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny, úradnej pečate
V stredu 23.6.2010 popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci spolupáchateľstva zločinu podvodu v štádiu pokusu a vo veci spolupáchateľstva zločinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Zo spáchania týchto skutkov bol obvinený 39 ročný muž zo Sládkovičova, okr. Galanta v minulosti 4 krát súdne trestaný.
Obvinený po vzájomnej dohode s minimálne dvomi doposiaľ ešte nestotožnenými mužmi vystupujúcimi ako Peter a Dano z Bratislavy, ako aj na základe ústnej objednávky z utorka 22.6.2010 uzavretej telefonicky z presne nezisteného miesta medzi istou bratislavskou s.r.o. prevádzka Košice-Staré Mesto ako objednávateľom a inou bratislavskou spoločnosťou ako dopravcom sa dohodol, že dňa 22.6.2010 vykoná prepravu pračiek zo spoločnosti Whirlpool Poprad do Schorndorfu v Nemecku.
Uvedení dvaja neznámi muži mu zabezpečili falzifikáty občianskeho preukazu a vodičského preukazu znejúce na meno Jozef JUHÁS, ako aj falzifikáty technických preukazov k nákladnému motorovému vozidlu a jeho návesu / v skutočnosti je evidovaný osobný automobil/ a /v skutočnosti je evidovaný obytný príves/. Tie obvinený predložil 22.6.2010 okolo 21.00 hod. v spoločnosti Whirlpool pracovníčke expedície ako pravé, pred nakládkou práčok v počte 297 ks, ktoré po ich naložení mal odviezť na doposiaľ neznáme miesto a nie do Schorndorfu . Svojim podvodným konaním sa pokúsil uviesť objednávateľskú bratislavskú spoločnosť do omylu a spôsobiť jej takto škodu vo výške najmenej 40.653,21, -Eur. Polícia okrem iného zistila, že číslo, z ktorého bola vykonaná objednávka prepravy nie je evidované na žiadny subjekt.
Prípad objasnili policajti odboru ekonomickej kriminality OR PZ v Poprade. Obvinený bol vyšetrovateľom zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. Súčasne bol spracovaný o strany polície podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Policajná pátracia akcia
Dňa 23.6.2010 v čase od 06.00 hod. do 10.00 hod. bola vykonaná v Prešovskom kraji celokrajská akcia za účelom pátrania po hľadaných a nezvestných osobách, ako aj hľadaných veciach. Počas akcie policajti prekontrolovali 197 motorových vozidiel a 318 osôb. Vypátrali 6 osôb, z toho 1 osobu na základe príkazu na zatknutie, 3 osoby na základe príkazu na dodanie do VTOS – výkonu trestu odňatia slobody, 1 nezvestnú a 1 osobu, u ktorej sa pátralo po pobyte . Policajti zistili a riešili 52 priestupkov v blokovom konaní na sumu 2.096. -Eur. Počas akcie k rušivým javom nedošlo.
 

Vyberte región